SERVIS

 Kafe Gula Melaka(Gula Melaka Cafe)

Menghidangkan pelbagai jenis masakan mengikut selera dan budget anda daripada masakan tradisional melayu seperti Asam Pedas Melaka, masakan ala-Thai sehingga kepada pelbagai masakan barat. Makanan laut yang segar untuk BBQ dan gril juga boleh disediakan.

Pihak resort juga boleh menguruskan aturcara khas seperti perlancaran produk baru, pertunjukan fesyen, sambutan harijadi dan bermacam-macam lagi. Para pengunjung boleh disajikan juga dengan irama-irama asli (Dondang Sayang) dan persembahan tradisional dari penduduk setempat (on request).

Rekreasi(Recreation)

Mandi di pantai . Membina istana pasir . Bola tampar pantai . Bola sepak pantai . Indoor games . Program "Team Building" . Pelbagai aktiviti pantai . Melihat penyu dan tuntung bertelur . Melawat tempat bersejarah di Melaka . Melawat perkampungan nelayan . Bersiar dipesisiran pantai dengan bot . Berkayak / jetski . Aktiviti memancing dengan bot/ dipantai . Surf-casting .

Tempat Tempat Yang Boleh Di Lawati

Batu Penyu. ( 1 km )
Balai Cerap Al-Khawarizmi. ( 1 km )
Pusat Pengurusan Penyu Padang Kemunting. ( < 50 m )
Perkampungan Chelat seramai 28 pengusaha. ( 100 m )
Kilang Jana Kuasa Powertek. ( 2 km )
Akademi Laut Malaysia. ( 14 km )
Kolej Teknologi Islam Melaka. ( 2 km )
Pantai Peranginan Tanjong Bidara. ( 1 km )
Kolej Matrikulasi Melaka. ( 3 km )
Kelab Golf Bukit Terendak. ( 2 km )
Loji Petronas Tanjung Kling. ( 15 km )

Lain Lain Fasiliti(Other Facilities)

Kenderaan diletakkan hadapan bilik masing-masing . Kolam Renang . Kedai Serbaneka . Pusat Aktiviti . Pusat Perkhidmatan . Pemandu pelancong (tour guide) . Fasiliti internet (WiFi) .

Contact WEBMASTER ISMAH Beach Resort